Specialitate Uzbekă din carne de vită şi cal


Restaurant Uzbek din Almaty

Specialitate Uzbekă din carne de vită şi cal

 

Specialitate Uzbekă din carne de vită şi cal

 

Săptămîna trecută am fost la un restaurant Uzbek, unde pe lîngă vodka regulamentară pe care tre să o serveşti atunci cînd ieşi la masă cu colegii ruşi si ukrainieni, am degustat şi o specialitate din orez gatită ca un fel de pilaf din carne de vită şi garnisită cu o bucată de cîrnaţ din carne de cal. Mi-a explicat unul din colegi cum se numeşte delicatesa dar nu am reuşit să reţin, tot ce pot spune e că mi-a plăcut mult şi aş mai decusta încă o dată (odată ca românu). Carnea de cal a fost gustoasa, puţin afumată. Orezul a fost garnisit, pe lingă carnea de vită, şi cu boabe de năut (cel puţin asta cred eu că erau) şi avea un gust dulceag. Delicios.

Anunțuri

3 comments so far

  1. klausen1976 on

    aha! interesant . carne de cal ? n-am mancat niciodata ! cu exceptia cazului in care mitul cu salamul de sibiu ar fi adevarat,

    cert e ca imi ploua in gura 🙂

    eu inca mai visez la o vita argentiniana. la Bueno Aires, ca asa ma pot pacali unii si pe la Bucuresti …

  2. Camelia on

    Bucata din farfurie pare că încă nechează.
    Să nu mai spui cuiva că te-ai ospătat din trupul unui atât de nobil animal apropiat omului. Am ocolit un astfel de restaurant în Franţa, însă celor care erau cu mine doar rostitul cuvântului le năştea, cred, nişte halouri olfactive…cam aşa.

  3. klausen1976 on

    La multi ani !
    Anul nou cu bine !

    Stefan


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: